Kirgliku toidublogija Laura Strandbergi teekond tervislike toitudeni

Toidublogija Laura Strandbergi teekond kirglikku toidumaailma sai tõuke lapsepõlves endale podiseva poti taga makarone keetes. Nüüd, aastaid hiljem on noor naine leidnud tee tervislike toitude maailma, kus maitsvate ja värvikirevate retseptide loomine ning valminud toidu hoolega valitud nõudele sättimine on Laura igapäevane hobi ja töö.

Toidumaailmasse sügavalt süüvinuna polnud Laural raske lõpetada kokakool aasta parimana ning toidufotograafiagi enda jaoks üksipulgini lahti mõtestada. Värsketest toorainetest ja toitudest võlutuna pildistab Laura alati üles ka oma loodud toidud ning einest tekkinud õhkkonna. Nii leiab isuäratavaid retsepte ning fotosid tema blogis (www.mycookingaffair.com) ja erinevates väljaannetes nagu Nipiraamat, Toidutare jms.

Nii koolis kui sellejärgselt pidevalt erinevaid magusroogi valmistades jõudis Laura teadmiseni, et needki tuleb teha võimalikult tervislikult. Selleks, et suussulavad maiustused oleksid nauditavad ka joont hoidvatel ja tervislikkust hindavatel magusasõpradel, on tema käte alt ilmunud ka piima-, suhkru- ja nisuvabade magustoitudega rikkalikult täidetud raamat: „Laura magusamaailm. Maitsvalt, õnnelikult, tervelt!“. Retsepte lugejatega raamatus, blogis ja ajakirjades jagades on Laura jaoks oluline, et erinevad koogid, supid, määrded ja smuutid tuleksid alati hästi välja ning pakataksid tervisest ka visuaalselt.

Laura viimase aja põnevamaid kogemusi oli oma koduköögis katsetada Blendteci blenderit. Nende kuude jooksul jäid toidublogija, muidu tihedalt kasutust saavad, saumikser ning paljud noadki, puutumata, kuna Blendteci mitmekülgne purustamis- ja segamisvõime sobis ühtviisi hästi nii pehmetele koostisosadele kui ka Laura lemmikute — küüslaugu, pähklite jms — purustamiseks.  Blendteci erinevatest režiimidest ja võimalustest inspireerituna valmisid Laural kerge vaevaga retseptid jahutavatest jäätistest, kreemistest pähklivõidest ning soojadest suppidest, mis pakatavad nii tervisest kui ka maitsetest. Retseptid, mis Laura Blendteciga valmistas on lisatud allpool, enne aga veel mõned kasulikud soovitused:

Laura nipid tervislike toitude valmistamisel:

  • Katseta ja leia endale meeldivaimad kvaliteetsed kokavahendid, sest nii naudid söögitegemist rohkem!
  • Laura igapäevaste tervislike toitude hulka kuuluvad sellised lemmiktoorained nagu juustud, pähklid, seemned, oliiviõli, erinevad puu- ja juurviljad ning supertoit – küüslauk.
  • Kui armastad suupisteid, siis asenda krõpsud juurviljadega, mida saad kasta väga lihtsasti valmistatavatesse määretesse. Nendeks segab Laura blenderiga kokku näiteks kikerherned, küüslaugukaunad, oliiviõli ning maitseained.
  • Pähklivõiete ning hummuste ühtlase konsistentsi saavutamiseks kasuta Blendteci Twister kannu (spetsiaalne kann tihkete ja kleepuvate segude jaoks).
  • Erinevaid koostisaineid koos purustades ja segades jäta kõige alla pehmemad ja vedelamad koostisained.
  • Toitvateks hommikusöökideks sobivad hästi maitsvad smuutid ning värsked mahlad, mille retsepte saad lihtsalt koostisainete vahetamisega värskendada.
  • Suvisteks magustoitudeks valmistab Laura Blendtec-iga kodused jäätised, mis on laste vaieldamatud lemmikud! Sealjuures aitab vahukoore-piima suhte muutmine leida igaühe maitsele sobivaima jäätise.

Proovi retsepte, mis Laura Blendteciga valmistab:

Turgutav ja tummine porgandi mango mahl kurkumiga

Kahele

1 keskmine kooritud porgand

1 mango, kooritud

1 tl jahvatatud kurkumit

1/3 ananassi, kooritud ja tükeldatud

Aseta koostisosad blendrisse asetades sinna esimesena mango. Töötle kõik koostisosad mõnusaks mahlaks ja naudi kohe!

 

Vitamiinirikas roheline mahl kale ja spinatiga

Kahele

1 kooritud pirn

1 apelsini mahl

1 tl mett

suur peotäis kale

suur peotäis spinatit

väike jupp riivitud ingverit

200 ml vett

Aseta koostisosad blendrisse asetades sinna esimesena pirni ja apelsini. Töötle kõik koostisosad mõnusaks mahlaks ja naudi kohe!

 

Matcha Frappuchino mandlipiima ja kaneeliga

Kahele

350 ml mandlipiimast tehtud jääkuubikuid

80 ml kanget kohvi

1,5 spl mett

2 tl kaneeli

1 tl matcha pulbrit

Blenderda kõik koostisosad blendris pulseerimise-režiimil segamini, jättes mõned jääkuubikud purustamata. Serveeri kohe!

 

Koore-vaarika jäätis

Neljale-viiele

500 ml täispiimast tehtud jääkuubikuid

200 ml vahukoorest tehtud jääkuubikuid

80 ml kondenspiima

70 g sügavkülmutatud vaarikaid

poole sidruni mahl

näpuotsatäis soola

Kalla kõik koostisosad, asetades kondenspiima kõige põhja, blendrisse ja töötle koostisosad jäätiserežiimil kreemjaks. Vajadusel kasuta lõpus pulseerimis režiimi.

 

Suvikõrvitsa külmsupp parmesaniga

Neljale

2 keskmist suvikõrvitsat

1 väiksem avokaado

1 kurk

80 ml hapukoort

8 basiilikulehte

200 ml jääkuubikuid

peale:

2 seemnesaia viilu

8 mandlit

40 g parmesani

veidi oliiviõli

soola ja pipart

Blenderda kõik koostisosad kreemjaks supiks, asetades hapukoore kõige põhja. Soovi korral võid jääkuubikud välja jätta ning suppi paar tundi enne serveerimist külmkapis hoida!

Serveerimiseks rösti 200 kraadises ahjus tükeldatud ja oliiviõliga segatud saiakuubikud ja mandlid ning puista need koos parmesaniga supile.

Jälgi Laura tegemisi toiduvallas ka Instagramis: @my_cooking_affair

Рекомендуемые посты

Преобразование Циклов Blendtec

Что делать, если в моем блендере нет цикла Batters для замешивания теста? Я не вижу кнопку Whole Juice на моем блендере Blendtec — какую тогда скорость мне использовать для приготовления цельного сока? …

Читай дальше

Blendtec blender

Летний рецепт коктейля Маргарита

Маргарита — наиболее известный и один из самых популярных коктейлей. Этот коктейль сразу же завоевал сердца всех любителей освежающих напитков во всем мире, став настоящей классикой. Маргарита идеально подходит для жарких летних …

Читай дальше