Mandli-mooniseemnesai

Vaja läheb:
- 3 suurt muna
 - 1 ilma südamikuta neljaks lõigatud õun
 - 80 ml rapsiõli
 - 120 ml vett
 - 40 g mandleid
 - 240 ml sojapiima (või muu piim omal valikul)
 - 1 1/2 tl sidrunimahla
 - 1 1/2 tl mandliekstrakti
 - 1 1/2 tl vanilliekstrakti
 - 425 g suhkrut
 - 2 tl küpsetuspulbrit
 - 1 tl söögisoodat
 - 350 g tassitäis nisujahu
 - 3 spl mooniseemneid
 - 3 spl sojapiima, valikuline
 - 1 tl mandliekstrakti, valikuline
 - 150 g tuhksuhkrut, valikuline
 - 2 spl mandlilaaste, valikuline
 
Valmistamine:
- Eelsoojenda ahi kuumuseni 180˚C.
 - Lisa munad, õun, rapsiõli, vesi ja mandlid FourSide või WildSide+ kannu ning aseta kaas kannule.
 - Vali menüüst „Whole Juice“ või sega kiirusel 7 50-60 sekundit.
 - Lisa 240 ml piima , sidrunimahl, 1 ½ mandliekstrakti, vanilliekstrakt ja suhkur kannu ning aseta kaas kannule. Vali menüüst „Pulse“ 3-4 korda.
 - Lisa sooda, küpsetuspulber ja jahu kannu ning aseta kaas kannule.
 - Vali menüüst „Batters“ või sega madalal kiirusel (kiirus 2-3) 30 sekundit.
 - Lisa mooniseemned kannu ning aseta kaas kannule. Vali menüüst „Pulse“ 1-2 korda.
 - Vala taigen kahte 5×10 cm suurusesse vormi.
 - Küpseta 40-50 minutit või kuni puidust tikuga katsudes jääb tikk puhtaks. Lase jahtuda.