Mari Ojasaar-Parve julgus katsetada uusi retsepte

Mari Ojasaar-Parve kannab mitmeid uhkeid tiitleid – ehtedisainer, kirjanik, kunstnik, ema ja abikaasa. Koos abikaasa, Jesper Parvega, pakutakse toetavat kasvukeskkonda nende kolmele lapsele Hiiumaa metsade vahel.

Armastus läbi toidu

Mari rõhutab, et oluline on elus nautida lihtsaid asju ja see võiks üle kanduda ka kööki. Ta meenutab lapsepõlves kogetud toiduelamusi suure tänutundega, sest kodus pakutud toit oli tehtud suure armastusega. „Ema püüdis alati meile väga häid roogasid valmistada ja ta on suurepärane kokk. Tema armastus käib kindlasti läbi toidu.“ Kodust kaasa tulnud põhimõte, et toit peab olema tehtud armastusega, kannab naist tänaseni. „Kui keegi on toidu hingega loonud, siis ma naudin seda väga.“

Naise soov on anda edasi lastele oskust kuulata oma keha, mida see parasjagu vajab ning panna neid hindama toitu ja selle päritolu. „Ma soovin, et nad valiksid võimalusel sellise toidu mille sisaldust ja päritolu nad teavad.“ Pere pisemad liikmed söövad peaaegu kõike, mida Mari neile pakub ja proovivad asju julgelt. „Kui toit neile ikka üldse ei maitse, siis oskavad nad endale ise võileiba teha.“

Igapäevane abiline köögis

Pere kodus leiab Blendtec kasutust igapäevaselt nii pannkookide, smuutide kui ka jahude valmistamiseks. „Kuna elame maal ja lähim pood on 14km, siis teinekord kui jahu otsa saab, on kaerahelbeid ikka kapis ja Twister kannu abil saan ise jahu valmistada.“ Töökindel ja võimas blender on julgustanud Mari katsetama rohkem erinevaid asju köögis, sest võimsad terad saavad kõige purustamisega hakkama.

Juba noorest east saadik on ta toitunud väga intuitiivselt ja kuulanud oma keha ning nendib, et toitumine peaks olema lihtne. „Ma soovin teada mis mu toidu sees on ja valin seetõttu alati mahedat, isekasvatatud talutoitu.“ Olulisel kohal on ka pere eelistusi silmas pidades erinevad isekasvatatud saadused.

„Tore on koos lastega vaadata kuidas pesto koostiososad ise valmivad.“ Viimast teeb pere üheskoos väga tihti, sest tänu Blendtec võimsusele purustab see loetud sekunditega kõik ideaalseks kastmeks. “Vanasti ostsin pestot poest, sest mul ei õnnestunud vana blenderiga koostisosi purustada. Nüüd mul on super köögiabiline Blendteci näol!“ Kinoa pastat valmistades korjab Mari kiiruga aiast erinevaid salateid ja maitsetaimi, millest valmib Twisteri abiga loetud sekunditega värske pesto.“ Lapsed ei teagi, et nad nii palju salatit endale sisse söövad.“

Mari armastab juua ingveriteed, kuid selle valmistamine oli tema jaoks alati pikk ja piinarikas protsess. Oma jõudluse tõttu saab võimas köögiabiline hakkama ka kiulise ingveriga, „Blendtec tegi selle protsessi nii kergeks mu jaoks.“

 

Mari Ojasaar-Parve ingveritee

Vaja läheb:

  • 1 ingver
  • 1 Sidrunit
  • Soovi korral mett

Valmistamine:

  1. Esmalt puhasta ingver vee all. Kui on maheingver, pole vaja koorida, vastasel juhul koori. Murra 3-4 tükiks ning aseta Twister kannu.
  2. Pigista kannu värsket sidrunimahla ning soovi korral lisa magustamiseks mett. Blenderda koostisosad omavahel läbi.
  3. Kurna saadud mahl läbi sõela ja vala jääkuubiku vormidesse ning aseta sügavkülma.

Kui tuleb soov tervist turgutada, võta 1-2 kuubikut, aseta tassi ning vala peale keev vesi. Tulemuseks on suurepärase maitse ja temperatuuriga ingveritee.

Naudi!

Soovitatud postitused

Koogikontori looja Merilini kogemuslugu

  “Usun, et õnnelik on see, kes teeb tööd, mida armastab,” sõnab Merilin Siimpoeg, toidublogi Koogikontor looja. Selle põhimõtte järgi on Merilin suunanud oma elu nii, et iga päev oleks täidetud loomingulise …

Loe edasi

D-vitamiin

D-vitamiini olulisus ja tarbimine

Mis on D-vitamiin ja miks see on oluline? D-vitamiin, eriti selle D3 vorm (kolekaltsiferool), on mikrotoitaine, mida inimkeha saab nii toidust kui ka päikese UV-B kiirguse mõjul nahas sünteesides. D-vitamiini peamine roll …

Loe edasi