Pasteet

Pasteet on imeliselt hõrk võileivakate, millega rikastada enda toidulauda. Blendtec blenderi abil on seda kodustes tingimustes imelihtne valmistada! Pikantsema maitse eelistajatele soovitame pasteeti teha veisemaksa ja punase veiniga. Kui aga soovid pehmema maitsega pasteeti, siis vali broilerimaks ja valge vein.
Vaja läheb:
- 500g veisemaksa
- 2 porgandit
- 3-4 küüslauguküünt
- 1 punane sibul
- Margariini praadimiseks ja pasteedi kreemisuse jaoks
- 1-2 pokaali punast veini
- 5cl konjakit
- Sool ja pipar
Valmistamine:
- Haki küüslauk, sibul ja porgand 0,5-1cm suurusteks tükkideks.
- Prae keskmisel kuumusel margariiniga rikastatud pannil hakitud köögiviljad.
- Tõsta temperatuuri ja prae köögiviljade seas veisemaksa paar minutit, lisa sool ja pipar.
- Keera temperatuur tagasi keskmise kuumuse peale, lisa punane vein ja lase haududa, kuni köögiviljad on pehmed.
- Lisa kõik koostisosad pannilt ja konjak FourSide või WildSide+ Soovikorral lisa margariini ekstra kreemisuse jaoks.
- Vali menüüst „Sauces“ või sega keskmisest madalamal kiirusel (kiirus 3) 30 sekundit.
- Lase pasteedil täielikult jahtuda ja säilita külmkapis värskena 2-3 nädalat või külmkambris kuni 2 kuud.