Gerli Padari väljakutse –  lapsed mänguliselt sööma

Blendtec blender Gerli Padar

Kuidas teha nii, et lapsed sööksid kõike? Ei pirtsutaks puu- ja köögiviljadega, sööksid nii suppi kui praadi ning oskaksid ka ise vajadusel süüa teha? Gerli Padaril on varuks häid nippe, kuidas meelitada väikelapsi mitmekülgselt, tervislikult ja hästi toituma.

Gerli Padari peres süüakse kõike. „Meile meeldib eksperimenteerida ja valmistada eksootilisemaid roogasid. Eriti just peale mõnda ägedat reisi,“ ütleb Gerli ning lisab, et oma kindel koht on ka kodustel toitudel. „Hakklihakaste on ilmselt esikolmikus,“ täiendab ta.

 

Korralik tööjaotus

Peamiselt kokkab nende peres Gerli. Aga see tähendab tihti vaid kokkamist, sest tööjaotus on korralik ja läbimõeldud. „Üks koristab ja teine peseb nõud jne,“ selgitab Gerli. Kui on aga grillimise hooaeg, siis selle eest vastutab elukaaslane Martin Parmas. Tööjaotus on hästi paigas ka siis. „Ta valmistab ka marinaadid ise. Mina teen salatid ja köögiviljad juurde.“  Selline koos kokkamine on Gerli peres au sees. Ka näiteks sünnipäevakoogid valmistatakse ise ja koos lastega.

Koos kokkamine võib olla ka põhjuseks, miks Gerli ja Martini peres pole pirtsakaid sööjaid. Ka Gerli nõustub, et kui lapsed on söögitegemisse kaasatud, esineb pirtsutamist vähem. Aga ainult sellest ei pruugi piisata. Sellesse retsepti on vaja lisada ka näpuotsaga mängulisust. „Et sellist olukorda vältida, kus lapsed ei söö midagi, oleme proovinud olla nendega mängulised. Usun, et lastel tuleb lasta köögis katsetada ja vusserdada.“ Gerli on teinud lastele ka võileiva materjalidest igasuguste multifilmitegelase nägusid ja joonistanud pudrule erinevaid pilte. „Edasi tuleb neil endil juba lasta loovalt läheneda toidule ja toidu valmistamisele, sest mida rohkem neid kaasata, seda rohkem nad ka uusi toite katsetavad ja suhu pistavad.“

Gerli Padar kokkab Blendteciga

 

Kogu pere menüümuutus

Viimasel ajal ongi kogu pere toitumisharjumused pisut muutunud. „Kui varem ostsime puuvilju suhteliselt harva, siis nüüd on need meil ostukorvis pea igal poeskäigul. Sügavkülmas peab nüüd alati olema ka külmutatud banaani ja soovitatavalt veel teisi puuvilju ning marju ka,“ ütleb Gerli. Sellise muutuse taga on Blendtec blender, mis on leidnud Gerli ja Martini koduses köögis kindla koha. „See on parim blender, mida olen katsetanud. Sellel on nii palju erinevaid funktsioone,“ kiidab ta. Gerli jaoks on oluline, et blender oleks turvaline kogu pere jaoks. „Blendtec blenderil puuduvad ohtlikud lõiketerad, seega saavad  ka väiksemad lapsed igasuguse hirmuta endale ise smuutit valmistada.“  Gerli sõnul armastavad lapsed tihti ise teha banaani-maasika smuutit või mangojäätist. Gerli sõnul tulevad kõik road, mis Blendtec blenderiga tehtud eriti head, sest tekstuur jääb alati sametine, ühtlane ja õhuline. Viimane Gerli valmistatud maitseelamus Blendtec blenderiga oli aga avokaado ja spinati sorbet. „See tuli nii maitsev, et petsin isegi lapsed ära,“ naerab ta.

 

Restoranikvaliteet oma kodus

Peamiselt ongi Gerli ja Martini peres Blendtec blender hõivatud jäätise või smuutide tegemisega. Vahel lausa mitu korda päevas. „Sagedasti valmivad ka grillmarinaadid.“ Gerli enda lemmikuks on aga püreesupid. „Supi tegemine Blendtec blenderiga on nii äge! Paned toored juurikad ja maitseained sisse ning juba mõne minutiga on soe püreesupp valmis. Nii õhulist ja siidist suppi nagu nüüd enda kodus teen, olin varem harjunud saama vaid parimates restoranides. Nüüd teen seda kodus ise.“  Kõige lahedamaks peab Gerli aga Blendtec blenderi mürasummutamise võimalust. „Varem teadsid naabrid kohe, kui meil oli smuutiaeg. Nüüd teeb blender vaikselt oma töö ära.“

Kui Gerlil on võimalus, eelistab ta alati kodumaist toorainet, kuid ei tee sellest ka suuremat numbrit, kui see võimalus puudub. Tasakaal kõiges on tema jaoks oluline. „Eks me proovime elada nii, et kõik oleks tasakaalus – liikumine, toitumine, füüsiline-, vaimne pool. Ega see alati lihtne ei ole, aga tuleb oma keha kuulata ja usaldada. Seda proovime õpetada ka oma lastele.“

 

Gerli Padari avokaado- spinati sorbett

Gerli Padari retsept Belndteciga

Vaja läheb:

  • 1 külmutatud avokaado
  • umbes 50 grammi külmutatud spinatit
  • 1 külmutatud banaan
  • 1/3 värskelt pressitud sidrunimahla
  • tunde järgi ananassimahla

Tee nii:
Blenderda kõik kokku ja magustoit ongi valmis. Naudi!

Soovitatud postitused

Koogikontori looja Merilini kogemuslugu

  “Usun, et õnnelik on see, kes teeb tööd, mida armastab,” sõnab Merilin Siimpoeg, toidublogi Koogikontor looja. Selle põhimõtte järgi on Merilin suunanud oma elu nii, et iga päev oleks täidetud loomingulise …

Loe edasi

D-vitamiin

D-vitamiini olulisus ja tarbimine

Mis on D-vitamiin ja miks see on oluline? D-vitamiin, eriti selle D3 vorm (kolekaltsiferool), on mikrotoitaine, mida inimkeha saab nii toidust kui ka päikese UV-B kiirguse mõjul nahas sünteesides. D-vitamiini peamine roll …

Loe edasi