Merilin Siimpoeg Koogikontorist armastab head toitu

Merilin Siimpoeg, blogi Koogikontor (www.koogikontor.ee) süda, toidukoolitaja ning paljude retseptide ning toidufotode autor, armastab head toidu ning söögitegemist. Kirg värskete puuviljade, marjade, naturaalsete ning kodumaiste toorainete ja toodete vastu toob kondiitriks õppinud naist igapäevaselt kööki ja kaamera taha. Tihti valmivad koogid ja magustoidud andsid ka inspiratsiooni toidublogi nime tarvis. Blogis avaldatud retseptide kõrval hakkas ajapikku tekkima huvi ka toidufotograafia vastu, kus suurimaks õpetajaks peabki Merilin tungi pidevalt katsetada ja areneda.

Kirest kookide ning maitsvate ampsude järgi on blogist välja kasvanud laiem ampluaa, mis enam kodukööki ei mahtunud. Merilini uues Treff toidustuudios Kalamajas mööduvad naise päevad uute retseptide kallal töötades, akna all toidupilte kaadrisse püüdes ning suuremaid seltskondi töötoa raames huvialaga nakatamas. Mõnusas koolituse keskkonnas erinevaid toor- ja küpsetatud kooke, makroone, tervislikke suupistete põhitõdesid jms õpetades annab Merilin huvilistele aimu nii toidutegemisest, töövahendite valimisest kui ka toidufotode stiliseerimisest.

Merilin ise peab hommikusööki kõige olulisemaks toidukorraks päevas, mille nautimiseks tuleb aega võtta. Need päeva esimesed väärtuslikud hetked mööduvad koos tassi kohvi ning hommikupudruga, mida ilmestab isetehtud maapähklivõi. Ülejäänud tööpäeva jooksul sööb naine rohkem silmadega, valmistades ette toite, mille isuäratav välimus kajastub Merilini fotodel. Tihti kujunevadki naise uued retseptid välja toitude visuaalsust ette kujutades – seismas fotodel oma blogis või erinevates ajakirjades. Loomingulisematel aastaaegadel – suvel ja sügisel – mängivad aias kasvavad viljad ning turusaadused retseptide loomisel suurt rolli.

Nõudlike puuviljade, pähklite jms ühtlaseks purustamiseks otsis Merilin pikalt lahendust, kuniks jõudis sisuka otsingu tagajärjel Blendtec-ini. Kuna igapäevase toidutegemise hulka kuulub pidev pähklivõide, hummuste, toorkoogipõhjade ning smuutijookide valmistamine, siis peab töövahend olema piisavalt kvaliteetne, et säästa kokka masina kinnikiilumisest, seejuures purustades toorained korralikult ning ühtlaselt segades. Tiheda kasutamise juures pole vähetähtis ka masina hooldus, mis Blendtec-i puhul ei vaja blenderi kümneteks tükkideks lahtivõtmist ja käib tänu puhastusprogrammile ilma vaevata. Naine usub, et tähelepanelik uurimistöö viib kasutajale sobivaima töövahendini ja kvaliteetse masina puhul võib omavaheline koostöö jätkuda pikki aastaid.

Merilini nipid pähklivõide valmistamisel ning blenderi valimisel:

  • Kuna pähklite jms purustamiseks läheb vaja palju võimsust ja jõudu, siis kasuta võiete kvaliteetseks tulemuseks kindlasti Blendtec Twister kannu, mis purustab toorained kiirelt ja ühtlaselt ning ei jäta pähklipuru blenderi seintele.
  • Kõige maitsvama ja tervislikuma maapähklivõi saad ise tehes. Selleks purusta Blendtec Twister kannus röstitud ja soolatud maapähklid. Need annavad pähklivõile ise niipalju maitset, et rohkem midagi lisama ei peagi!
  • Merilini hommikusööginipp on lisada pudrule rammusa moosi asemel isetehtud pähklivõid. Isetehtud puhas pähkli- ja mandlivõi pakatab tervisest oma heade vitamiinide ja mineraalidega.
  • Kui armastad toorkooke, siis tasub investeerida korralikesse töövahenditesse, misjuures on kvaliteetne blender väga vajalik.
  • Blenderit valides arvesta, kas need on suutelised rohkemaks, kui vaid smuutide valmistamiseks. Sellest saad aimu ka blenderi režiimivalikutega tutvudes.
  • Kuna Blendtec-i mudeleid on palju, mõtle ka sellele, kui palju süüa korraga teed. Merilini jaoks on oluline, et ta ei pea enam toitu mitmes jaos tegema.

Lõpetuseks veel üks mandlivõi retsept, mida tasub kindlasti proovida.

Vürtsikas mandlivõi

Sega Twister kannus kõik ühtlaseks kreemiks. Naudi mandlivõid puuviljadipina või sega hommikul sooja pudru sisse.

🔸150 g röstitud mandleid

🔸1 tl rafineerimata suhkrut

🔸1/2 tl kaneeli

🔸 1/2 tl kardemoni

🔸1/4 tl soola

Soovitatud postitused

Mari Ojasaar-Parve julgus katsetada uusi retsepte

Mari Ojasaar-Parve kannab mitmeid uhkeid tiitleid – ehtedisainer, kirjanik, kunstnik, ema ja abikaasa. Koos abikaasa, Jesper Parvega, pakutakse toetavat kasvukeskkonda nende kolmele lapsele Hiiumaa metsade vahel. Armastus läbi toidu Mari rõhutab, et …

Loe edasi