Sest maitse loeb – Rauno Oolberg ideedest, kuidas kasutada Blendtec blenderit

Parim blender Blendtec

Alustame kõik koos kokkamist ning teeme head sööki, sest maitse loeb! Olen Rauno Oolberg, 27 aastane kokandushuviline, fotograaf, graafiline disainer ning rühma- ja personaaltreeningute treener. Minu elu on suhteliselt kaootiline ehk pean alati valmis olema lennult liikuma. Seega on oluline, et mul oleksid vahendid, millega saaksin kõik võimaliku kiirelt ära teha.

Kuidas ma jõudsin Blendtecini?

Olen olnud terve elu mega suur smuutide jooja. Oolen teinud smuutisid nii saumiksri, tavalise blenderiga, NutriBulletiga kui ka köögikombainiga – peaasi, et smuuti saaks joodud! 🙂 Minu viimane blender oli NutriBullet (kingiti sünnipäevaks), tegi oma töö küll enam-vähem ära, aga tükid olid alati sees ja paksemate segudega ei saanud see kunagi väga hakkama, hoolimata sellest, et reklaamitakse kui võimas mootor tal on. Mingi hetk läks mul NutriBullet läbi ja kuna see oli sünnipäevakink, siis tšekki me ei leidnudki ning jäi garantiisse saatmata. Vastu pidas blender maksimum 1,5 aastat, kui sedagi. Aga mina kui hull smuutide jooja pidin endiselt igapäevaselt smuutit saama ja usud või ei, saumiksriga ei viitsi kaua smuutit teha! 😂 Hakkasin peagi uut blenderit otsima, leidsin erinevaid nii välimuse kui hinnaklassi osas – siis jäi mulle ka esimest korda silma Blendtec, aga siis ma veel polnud kindel, kas tahan blenderi eest nii palju maksta?! Kui ma juba midagi endale soovin, siis ikka kõige paremat! Sellel hetkel mul kahjuks polnud Blendteciga otsest kokkupuudet ning ei teadnud sellest midagi. Ühel päeval nägin tooteesitlust – ei julge kindlalt väita, kus see oli, kas oli kuskil poes või toidumessil, aga ma olin lihtsalt vaimustuses – nii vaikset blenderit polnud ma varem kuulnud ja disain, võimsus ning tulemus ületas kõik ootused! Sellest ajast peale olen olnud Blendtec Professional 800 omanik. Ja ma ei kahetse – minu viimane blender ja mitte ainult!

Kuidas kasutan Blendtec blenderit?

Blendtec on võitnud koha köögis enamus tarvikute asemel, mida enne kasutasin – püreesid tegin saumiksriga, smuutisid blenderiga, hummuseid/pähklivõisid/taignaid tegin köögikombainis, nüüd saan kõike teha ühe masinaga. Smuutid ja püreed teen kõik WildSide kannuga ning Twister kannuga olen hakanud ka palju rohkem katsetama – täielik imekann! Sellega teen ma muretaignaid, hummuseid, pähklivõisid ning isegi pasteete. Professional 800 mudeli puhul olen avastanud, et kui kaas kinni panna, siis kummist ots hoiab Twister kannul ka pöördlabasid peal kinni nii, et suurem osa purustamisest on eriti vaikne ja hea, kuna labad viivad segu uuesti terale ning kaas vaigistab veelgi blenderi tööd.

Blendteci lõputud võimalused 

Nagu enne mainisin, siis teen blenderiga juba peaaegu kõike – smuutisid, püreesid, pähklivõisid, toorbatoone, pasteete, marjapõhiseid jäätiseid (ilma kooreta – kasutades külmutatud banaane/mangot, erinevaid marju ning lisandeid maitse andmiseks), lisaks olen teinud majoneesi, Caesari kastet, kokteile, muretaigent, püreesuppe (näiteks lillkapsa-brokkoli püreesuppi täiesti sügavkülmutatud asjadest, sest blender kuumutab supi nagunii juba söömistemperatuurini valmis), tuhksuhkrut ning moose…  Ma pole leidnud asja, millega see blender veel hakkama ei saaks, aga kui leian, siis annan teada! Ahjaa, ma olen kaerahelvestest veel jahu ka teinud! Okei, rohkem ma asju ei nimeta, aitab küll. 🙂

Kellele soovitaksin Blendteci blenderit?

Soovitaksin Blendteci blenderit kõigile, kellele meeldib kokata ja kes teavad, et kokkamist tuleb palju ette. See blender lihtsalt avab Su mõtted ja ideed täiesti uuele tasemele ning juba peagi avastad, et süüa võib teha täiesti uutmoodi ja vaikuses. Lisaks, kui Sa elad kellegagi koos või Su hommik algab tõeliselt vara, siis hommikust smuutit sellega väga hea teha – pea ei hakka valutama, kedagi üles ei aja ning isegi naabrid on õnnelikumad!

blendtec

Blendtec smuuti

Kus Sina võiksid leida ideid, kuidas veel blenderit kasutada

  • Kuna minu kokkamiskirg oli lihtsalt ületamatu, siis sellel aastal ma tegin ka oma YouTube’i kanali – RO TASTE! Sellega saad tutvuda siin, seal näed Sa lisaks sellele kui palju ma võin ühte blenderit kasutada ka kõike muud huvitavat, mis puudutab kokkamist. Videosid on väga erinevaid, alustades lihtsamatest ja lõpetades raskemate retseptidega!
  • Lisaks on mul Facebooki grupp RO TASTE, kus inimesed jagavad minu tehtud retseptide järgi pilte. Samuti räägime ja jagame nippe, seega kui Sul on huvi, siis liitu kindlasti.
  • Kindlasti jagan palju oma Instagramis, võid mind ka seal jälgida ja saad kindlasti veel nippe, kuidas blenderit kasutada või midagi lahedat teha. ​

Soovin Sulle mõnusat katsetamist ja kokkamist ning loodan, et said enda jaoks uut infot, mida blenderiga teha võib. Kui Sinu blender seda ei tee, siis mina Blendteciga ikka teen ja naudin!

Siin on Sulle üks retsept kodus katsetamiseks 🠋

KÕRVITSAPÜREESUPP

800 gr puhastatud muskaatkõrvitsat
2 sellerivart
2 porgandit
30 gr porrut
1 suurem või 2 väiksemat sibulat
1 suur küüslauguküüs
Poole pöidla jagu ingverit
0,3 tl muskaatpähklit
0,5 tl kuivatatud tšillit
1,5 tl Himaalaja soola
1,25 tl kurkumit
Värske rosmariin/tüümian
200 ml kookospiima
1 spl universaalset maitseainet
20-30 ml oliiviõli

50 gr feta juustu
Värsket tüümiani

Valmistamine:

1. Puhasta ja haki jämedalt köögiviljad.
2. Maitsesta maitseainetega.
3. Rosmariinioksast saad maitsed välja, kui noa nüri osaga purustad seda natukene. Vt videost.
4. Küpseta ahjus 220 kraadi juures 40-45 minutit või vastavalt vajadusele, kuni köögiviljad muutuvad kuldpruuniks.
5. Eemalda rosmariin ja tüümian ning lisa kogu plaadi sisu blenderisse.
6. Lisa kookospiim, universaalne maitseaine ning blenderda.
7. Vastavalt soovile ja vajadusele lisa keedetud vett (sellega saad supi paksust ise reguleerida).
8. Serveeri feta juustu ning värske tüümianiga, kõrvale röstitud saia või ciabattat.

Naudi 😊🍲

Soovitatud postitused

Mari Ojasaar-Parve julgus katsetada uusi retsepte

Mari Ojasaar-Parve kannab mitmeid uhkeid tiitleid – ehtedisainer, kirjanik, kunstnik, ema ja abikaasa. Koos abikaasa, Jesper Parvega, pakutakse toetavat kasvukeskkonda nende kolmele lapsele Hiiumaa metsade vahel. Armastus läbi toidu Mari rõhutab, et …

Loe edasi