Falafelid

Vaja läheb:
- 120 ml värsket peterselli
- 120 ml värsket koriandrit
- 120 ml beebiporgandeid
- 445 ml kurnatud konservkikerherneid
- 1/4 väikest punast sibulat
- 1 küüslauguküüs
- 2 tl kosher või meresoola
- 1/4 tl jahvatatud köömneid
- 1 1/2 tl küpsetuspulbrit
- 45 g nisujahu
- 1/8 tl jahvatatud musta pipart
Valmistamine:
-
- Lisa petersell, koriander, kikerherned, sibul ja küüslauk WildSide+ või FourSide kannu ning aseta kaas kannule. Vali menüüst „Pulse“ 6 korda.
- Kasutades spaatlit, kraabi kannu külgedelt segu ning sega kergelt.
- Aseta kaas uuesti kannule ning vali menüüst „Pulse“ 6 korda. Kui vaja, korda protsessi.
- Vala saadud segu keskmise suurusega kaussi.
- Lisa kõik ülejäänud koostisosad kaussi ning sega kuni saavutad ühtlase segu.
- Kata kauss köögikilega ning aseta vähemalt 2 tunniks külmkappi, lastes segul marineerida.
- Kuumuta õli kõrges pannis kuumusel 180˚C.
- Vormi teelusika suurused pallid ning küpseta õlis kuldpruuniks. Tõsta köögipaberiga kaetud alusele nõrguma.
- Serveeri pita saia, värske salati, kurgiviilude, tomati ja punase pipraga.