Ingveri-kinoaküpsised

Vaja läheb:

  • 1/2 poolitatud ilma südamikuta õuna
  • 1 tl söögisoodat
  • 150 g pruuni suhkrut
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 1/2 tl jahvatatud nelki
  • 1 spl jahvatatud ingverit
  • 1/4 tl kosher või meresoola
  • 60 ml melassi
  • 180 ml toorest loputatud kinoad
  • 1 spl toormandleid
  • 60 ml vett
  •  280 g täisterajahu

Valmistamine:

  1. Eelsoojenda ahi  kuumuseni 180˚C.
  2. Lisa jahu, söögisooda, sool, kaneel, nelk, ingver ja pruun suhkur FourSide või WildSide+ kannu ning aseta kaas kannule. Vali menüüst „Pulse 2-4 korda kuni koostisosad on segunenud. Vala segu kaussi.
  3. Lisa õun, melass, mandlid, vesi ja kinoa kannu. Aseta kaas kannule ning vali menüüst „Whole Juice“ (või sega kiirusel 6-7, 50-60 sekundit). Kasuta spaatlit, et lükata segu kannu põhja.
  4. Lisa ½ kuivainetesegu kogusest kannu ning aseta kaas kannule. Vali menüüst „Pulse“ 4-6 korda. Lisa ülejäänud kuivained kannu ning aseta kaas kannule. Vali menüüst „Pulse“ 8-10 korda kuni moodustub taigen. Kasuta spaatlit, et suruda segu kannu põhja.