Isetehtud kookospiim
Vaja läheb:
- 1 küps kookospähkel (tühjenda, poolita ja eralda viljaliha)
- 960 ml vett
Valmistamine:
- Esmalt kurna kookosvesi eraldi kaussi, torgates kookospähklisse „pehme silma“ sisse väikese noaga augu. Kookosvesi jäta hilisemaks kasutuseks smuutidesse.
- Eemalda kookospähklilt viljaliha ning loputa see veega.
- Lisa pool vee kogusest ning ½ kookospähklist FourSide või WildSide+ kannu, aseta kaas kannule ning vali menüüst „Whole Juice.“
- Kurna saadud segu läbi marli anumasse.
- Luba piimal kurnata mõned minutid ning seejärel hoides marli otstest, pigista ülejäänud massi, et eraldada võimalikult palju vedelikku.
- Korda protsessi teise poole kookose ja veega.
Märge: lahjema kookospiima saamiseks lisa täiendavalt vett, rammusama kookospiima saamiseks kasuta vähem vett, või keeda pärast kurnamist. Säilitada külmkapis ning tarbida 2 päeva jooksul. Ilma paksendaja kasutamist piim eraldub ning vajab uuesti segamist.