Isetehtud kookospiim

Vaja läheb:

  • 1 küps kookospähkel (tühjenda, poolita ja eralda viljaliha)
  • 960 ml vett

Valmistamine:

  1. Esmalt kurna kookosvesi eraldi kaussi, torgates kookospähklisse „pehme silma“ sisse väikese noaga augu. Kookosvesi jäta hilisemaks kasutuseks smuutidesse.
  2. Eemalda kookospähklilt viljaliha ning loputa see veega.
  3. Lisa pool vee kogusest ning ½ kookospähklist FourSide või WildSide+ kannu, aseta kaas kannule ning vali menüüst „Whole Juice.“
  4. Kurna saadud segu läbi marli anumasse.
  5. Luba piimal kurnata mõned  minutid ning seejärel hoides marli otstest, pigista ülejäänud massi, et eraldada võimalikult palju vedelikku.
  6. Korda protsessi teise poole kookose ja veega.

Märge: lahjema kookospiima saamiseks lisa täiendavalt vett, rammusama kookospiima saamiseks kasuta vähem vett, või keeda pärast kurnamist. Säilitada külmkapis ning tarbida 2 päeva jooksul. Ilma paksendaja kasutamist piim eraldub ning vajab uuesti segamist.