Kodune müsli
Vaja läheb:
- 420 g kaerahelbeid
- 70 g kooreta päevalilleseemneid
- 50 g magustamata riivitud kookost
- 70 g linaseemneid
- 60 g Kreeka pähkleid
- 2 spl rapsiõli
- 120 ml mett
- 1/8 tl kosher soola
- 1/2 tl vanilliekstrakti
- 75 g rosinaid
- 75 g kuivatatud jõhvikaid
Valmistamine:
- Eelsoojenda ahi kuumuseni 180˚C.
- Jaota kaerahelbed, päevalilleseemned ja kookoshelbed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahjus 10 minutit, vahepeal korra segades.
- Lisa linaseemned kannu ning aseta peale kaas. Sega madalal kiirusel 50 sekundit. Aseta jahvatatud linaseemned kõrvale segamiskaussi.
- Lisa kreeka pähklid kannu ning aseta peale kaas. Vali menüüst „Pulse“ 3-5 korda. Kalla hakitud kreeka pähklid linaseemnetega kaussi.
- Lisa õli, mesi, sool ja vanilliekstrakt kannu ning aseta kaas kannule. Vali menüüst „Pulse“ 4-6 korda kuni segunemiseni.
- Võta röstitud segu ahjust ning sega hulka jahvatatud linaseemned, kreeka pähklid, rosinad ja kuivatatud jõhvikad.
- Vala segule peale meeglasuur ning sega korralikult läbi.
- Aseta plaat uuesti ahju ning lase küpseda 8-12 minutit. Eemalda müsli ahjust, jahuta ning säilita õhukindlalt.