Mandli-mooniseemnesai
Vaja läheb:
- 3 suurt muna
- 1 ilma südamikuta neljaks lõigatud õun
- 80 ml rapsiõli
- 120 ml vett
- 40 g mandleid
- 240 ml sojapiima (või muu piim omal valikul)
- 1 1/2 tl sidrunimahla
- 1 1/2 tl mandliekstrakti
- 1 1/2 tl vanilliekstrakti
- 425 g suhkrut
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl söögisoodat
- 350 g tassitäis nisujahu
- 3 spl mooniseemneid
- 3 spl sojapiima, valikuline
- 1 tl mandliekstrakti, valikuline
- 150 g tuhksuhkrut, valikuline
- 2 spl mandlilaaste, valikuline
Valmistamine:
- Eelsoojenda ahi kuumuseni 180˚C.
- Lisa munad, õun, rapsiõli, vesi ja mandlid FourSide või WildSide+ kannu ning aseta kaas kannule.
- Vali menüüst „Whole Juice“ või sega kiirusel 7 50-60 sekundit.
- Lisa 240 ml piima , sidrunimahl, 1 ½ mandliekstrakti, vanilliekstrakt ja suhkur kannu ning aseta kaas kannule. Vali menüüst „Pulse“ 3-4 korda.
- Lisa sooda, küpsetuspulber ja jahu kannu ning aseta kaas kannule.
- Vali menüüst „Batters“ või sega madalal kiirusel (kiirus 2-3) 30 sekundit.
- Lisa mooniseemned kannu ning aseta kaas kannule. Vali menüüst „Pulse“ 1-2 korda.
- Vala taigen kahte 5×10 cm suurusesse vormi.
- Küpseta 40-50 minutit või kuni puidust tikuga katsudes jääb tikk puhtaks. Lase jahtuda.