Mandli-mooniseemnesai

Vaja läheb:

  • 3 suurt muna
  • 1 ilma südamikuta neljaks lõigatud õun
  • 80 ml rapsiõli
  • 120 ml vett
  • 40 g mandleid
  • 240 ml sojapiima (või muu piim omal valikul)
  • 1 1/2 tl sidrunimahla
  • 1 1/2 tl mandliekstrakti
  • 1 1/2 tl vanilliekstrakti
  • 425 g suhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl söögisoodat
  • 350 g tassitäis nisujahu
  • 3 spl mooniseemneid
  • 3 spl sojapiima, valikuline
  • 1 tl mandliekstrakti, valikuline
  • 150 g tuhksuhkrut, valikuline
  • 2 spl mandlilaaste, valikuline

Valmistamine:

  1. Eelsoojenda ahi  kuumuseni 180˚C.
  2. Lisa munad, õun, rapsiõli, vesi ja mandlid FourSide või WildSide+ kannu ning aseta kaas kannule.
  3. Vali menüüst „Whole Juice“ või sega kiirusel 7 50-60 sekundit.
  4. Lisa 240 ml piima , sidrunimahl, 1 ½ mandliekstrakti, vanilliekstrakt ja suhkur kannu ning aseta kaas kannule. Vali menüüst „Pulse“ 3-4 korda.
  5. Lisa sooda, küpsetuspulber ja jahu kannu ning aseta kaas kannule.
  6. Vali menüüst „Batters“ või sega madalal kiirusel (kiirus 2-3) 30 sekundit.
  7. Lisa mooniseemned kannu ning aseta kaas kannule. Vali menüüst „Pulse“ 1-2 korda.
  8. Vala taigen kahte 5×10 cm suurusesse vormi.
  9. Küpseta 40-50 minutit või kuni puidust tikuga katsudes jääb tikk puhtaks. Lase jahtuda.