Peaaegu Nutella

Vaja läheb:

  • 120 ml tassitäis sulatatud kookosõli
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 225 g tuhksuhkrut
  • 300 g röstitud sarapuupähkleid
  • 50 g kakaopulbrit

Valmistamine:

  1. Lisa kookosõli ja röstitud sarapuupähklid FourSide või WildSide+ kannu ning aseta kannule kaas. Sega madalal kiirusel 15 sekundit ja siis suurenda segamiskiirust kiireks 35 sekundiks, kuni segamisaeg kokku on 50 sekundit.
  2. Tõmba segu käsitsi spaatliga kannu keskele ning aseta kaas uuesti kannule.
  3. Sega uuesti keskmisel kiirusel 50 sekundit. Sega käsitsi, aseta kaas kannule ning korda seda tsüklit veel 2 korda.
  4. Lisa kakaopulber, vanilliekstrakt ja tuhksuhkur kannu ning aseta kaas kannule. Sega keskmisel kiirusel 50 sekundit.
  5. Säilita õhukindlas pakendis külmkapis 4-6 nädalat. Serveeri toatemperatuuril.

Sarapuupähklite röstimine:

  1. Eelsoojenda ahi kuumuseni 180˚
  2. Puista sarapuupähklid madalale ahjuplaadile ning rösti, kuni nahad tumenevad, ligikaudu 8-10 min. Tagamaks ühtlast rösti, sega pähkleid vahepeal, umbest 4-5 min pärast ahju panekut.
  3. Jahuta pähklid ning mässi nad puhtasse köögirätikusse, seejärel hõõru neid edasi-tagasi, eemaldamaks enamus kestadest.

Märkus: Kui kasutate Twister kannu, vähendage koostisosi poole võrra.