Peaaegu Nutella
Vaja läheb:
- 120 ml tassitäis sulatatud kookosõli
- 1 tl vanilliekstrakti
- 225 g tuhksuhkrut
- 300 g röstitud sarapuupähkleid
- 50 g kakaopulbrit
Valmistamine:
- Lisa kookosõli ja röstitud sarapuupähklid FourSide või WildSide+ kannu ning aseta kannule kaas. Sega madalal kiirusel 15 sekundit ja siis suurenda segamiskiirust kiireks 35 sekundiks, kuni segamisaeg kokku on 50 sekundit.
- Tõmba segu käsitsi spaatliga kannu keskele ning aseta kaas uuesti kannule.
- Sega uuesti keskmisel kiirusel 50 sekundit. Sega käsitsi, aseta kaas kannule ning korda seda tsüklit veel 2 korda.
- Lisa kakaopulber, vanilliekstrakt ja tuhksuhkur kannu ning aseta kaas kannule. Sega keskmisel kiirusel 50 sekundit.
- Säilita õhukindlas pakendis külmkapis 4-6 nädalat. Serveeri toatemperatuuril.
Sarapuupähklite röstimine:
- Eelsoojenda ahi kuumuseni 180˚
- Puista sarapuupähklid madalale ahjuplaadile ning rösti, kuni nahad tumenevad, ligikaudu 8-10 min. Tagamaks ühtlast rösti, sega pähkleid vahepeal, umbest 4-5 min pärast ahju panekut.
- Jahuta pähklid ning mässi nad puhtasse köögirätikusse, seejärel hõõru neid edasi-tagasi, eemaldamaks enamus kestadest.
Märkus: Kui kasutate Twister kannu, vähendage koostisosi poole võrra.