Pitsapõhi väikesele pitsale

Vaja läheb:

  • 1 tl kuivpärmi
  • 100 g nisujahu
  • 1 tl mett
  • 1/8 tl kosher soola
  • 1 1/2 tl taime- või oliiviõli
  • 60 ml sooja vett

Valmistamine:

  1. Lisa vesi, pärm ja mesi Twister kannu ning aseta kaas kannule. Hoia kaant ühe käega ning vali menüüst  „pulse“ 2 korda. Lase pärmil kerkida 5-10 min.
  2. Lisa sool ja jahu kannu ning aseta kaas kannule. Hoia ühe käega kaant ning vali menüüst „Pulse“ 6-8 korda, keerates kaant vasupäeva segamise ajal. Jäta taigen suletud kaanega kannu ning lase kerkida topeltmahuni.
  3. Eelsoojenda ahi kuumuseni 230˚C ning kuumuta ahjuplaat.
  4. Rulli taigen õlitatud või jahuga kaetud pinnal. Aseta lahtirullitud taigen maisijahuga kaetud õhukesele lõikelauale ning kata pitsakastme ja meelepäraste lisadega.
  5. Libista pitsa kergelt raputades kuumale ahjuplaadile.
  6. Küpseta ahjus kuni pitsa muutub kuldpruuniks (umbes 6-8 min.)
  7. Eemalda pitsa ahjust ning lase jahtuda 3-5 minutit enne lahtilõikamist.