Rohelise herne püreesupp

Vaja läheb:
- 2 küüslauguküünt
- 1 keskmine neljaks lõigatud sibul
- 240 ml kuubikuteks lõigatud taist peekonit
- 2 jämedalt hakitud porgandit
- 2 jämedalt hakitud sellerivart
- 1 spl hakitud värsket tüümianit
- 1,4 l kana- või juurviljapuljongit
- 450 g puhastatud rohelisi poolitatud herneid
- 2 loorberilehte
- 1 tl kosher või meresoola
- 1/2 tl jahvatatud musta pipart
Valmistamine:
- Lisa küüslauk ja sibul FourSide või WildSide+ kannu ning aseta kannule kaas.
- Vali menüüst „Pulse“ 4-5 korda, kuni koostisosad on hakitud.
- Pruunista küüslauk, sibul ja peekon kõrge servaga pannis või kastrulis kuni sibul muutub klaasjaks ning peekon on läbiküpsenud.
- Lisa porgandid, seller ning piisavalt vett, et katta köögiviljad, FourSide või WildSide+ kannu ning aseta kannule kaas.
- Vali menüüst „Pulse“ 10-12 korda, kuni köögiviljad on hakitud.
- Kurna vesi köögiviljadelt ning lisa köögiviljad koos ülejäänud koostisosadega pannile koos sibula, küüslaugu ja peekoniga.
- Lase keema tõusta ning seejärel vähenda kuumust madalamaks ning lase podiseda 1 ½- 2 tundi või kuni herned on pehmed. Vajadusel lisa vahepeal vett.
- Eemalda loorberilehed.
- Eralda 480 ml suppi ning lisa see puhtasse Fourside või WildSide+ kannu. Aseta kannule kaas ning vali menüüst „Sauces.“ või sega keskmisest madalamal kiirusel (kiirus 3) 30 sekundit.
- Vala saadud segu uuesti supile ning sega ühtlaseks, muutes sellega supi konsistentsi tihedamaks.