Rohelise herne püreesupp

Vaja läheb:

  • 2 küüslauguküünt
  • 1 keskmine neljaks lõigatud sibul
  • 240 ml kuubikuteks lõigatud taist peekonit
  • 2 jämedalt hakitud porgandit
  • 2 jämedalt hakitud sellerivart
  • 1 spl hakitud värsket tüümianit
  • 1,4 l kana- või juurviljapuljongit
  • 450 g puhastatud rohelisi poolitatud herneid
  • 2 loorberilehte
  • 1 tl kosher või meresoola
  • 1/2 tl jahvatatud musta pipart

Valmistamine:

  1. Lisa küüslauk ja sibul FourSide või WildSide+ kannu ning aseta kannule kaas.
  2. Vali menüüst „Pulse“ 4-5 korda, kuni koostisosad on hakitud.
  3. Pruunista küüslauk, sibul ja peekon kõrge servaga pannis või kastrulis kuni sibul muutub klaasjaks ning peekon on läbiküpsenud.
  4. Lisa porgandid, seller ning piisavalt vett, et katta köögiviljad, FourSide või WildSide+ kannu ning aseta kannule kaas.
  5. Vali menüüst „Pulse“ 10-12 korda, kuni köögiviljad on hakitud.
  6. Kurna vesi köögiviljadelt ning lisa köögiviljad koos ülejäänud koostisosadega pannile koos sibula, küüslaugu ja peekoniga.
  7. Lase keema tõusta ning seejärel vähenda kuumust madalamaks ning lase podiseda 1 ½- 2 tundi või kuni herned on pehmed. Vajadusel lisa vahepeal vett.
  8. Eemalda loorberilehed.
  9. Eralda 480 ml suppi ning lisa see puhtasse Fourside või WildSide+ kannu. Aseta kannule kaas ning vali menüüst „Sauces.“ või sega keskmisest madalamal kiirusel (kiirus 3) 30 sekundit.
  10. Vala saadud segu uuesti supile ning sega ühtlaseks, muutes sellega supi konsistentsi tihedamaks.