Suvikõrvitsakook šokolaadiga

Vaja läheb:

  • 120 ml pehmet võid
  • 2 suurt muna
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 120 ml väherasvast petti
  • 2 väike puhastatud ja neljaks lõigatud suvikõrvits
  • 350 g nisujahu
  • 1/2 tl jahvatatud kaneeli
  • 1 tl kosher või meresoola
  • 1 tl söögisoodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g pruuni suhkrut
  • 90 g Kreeka pähkleid
  • 75 g poolmagusaid šokolaadilaaste
  • 120 ml väherasvast (või Kreeka) maitsestamata või vanillijogurtit
  • 25 g magustamata kakaopulbrit
  • 100 g suhkrut

Valmistamine:

  1. Eelkuumuta ahi  kuumuseni 180˚C.
  2. Lisa või, jogurt, suhkur, munad, vanill, pett ja suvikõrvits WildSide+ kannu. Aseta kaas kannule ning vali menüüst „Batter“ või sega kiirusel 4 30 sekundit.
  3. Lisa jahu, kakaopulber, kaneel, sool, sooda ja küpsetuspulber kannu. Aseta kaas kannule ning vali menüüst „Pulse“ 8-10 korda või kuni kõik koostisosad on segunenud.
  4. Vala taigen õlitatud 30×20 cm suurusesse ahjuvormi.
  5. Purukatteks lisa pruunsuhkur ja kreeka pähklid puhtasse WildSide+ kannu ning aseta peale kaas. Vali menüüst „Pulse“ 3-5 korda või kuni saavutad soovitud tekstuuri.
  6. Pudista suhkru ja pähkli segu ühtlaselt koogile.
  7. Küpseta kooki ahjus 40-45 minutit kuni küpsemiseni. Lase jahtuda vähemalt 1 tund enne lõikamist.