Suvikõrvitsakook
Vaja läheb:
- 60 ml õunapüreed
- 60 ml sulatatud võid
- 2 muna
- 2 tl vanilliekstrakti
- 150 g suhkrut
- 50 g magustamata kakaod
- 1 keskmise suurusega puhastatud ja pikuti pooleks lõigatud suvikõrvits
- 280 g nisujahu
- 1 tl kosher või meresoola
- 1 1/2 tl söögisoodat
- 40 g šokolaadilaaste kaunistamiseks, valikuline
Valmistamine:
- Eelkuumuta ahi kuumuseni 180˚C.
- Lisa õunakaste, või, munad, vanilliekstrakt, suhkur, kakao ja suvikõrvits FourSide või WildSide+ kannu. Aseta kaas kannule ning vali menüüst „Batter.“
- Lisa jahu, sool ja küpsetuspulber kannu. Aseta kannule kaas ning vali menüüst „Pulse“ 4-6 korda või kuni kõik koostisosad on segunenud.
- Vala taigen õlitatud 30×20 cm suurusesse ahjuvormi ning küpseta 25-30 min.
- Võta kook ahjust ning riputa peale šokolaadilaaste.