Suvikõrvitsakook

Vaja läheb:

  • 60 ml õunapüreed
  • 60 ml sulatatud võid
  • 2 muna
  • 2 tl vanilliekstrakti
  • 150 g suhkrut
  • 50 g magustamata kakaod
  • 1 keskmise suurusega puhastatud ja pikuti pooleks lõigatud suvikõrvits
  • 280 g nisujahu
  • 1 tl kosher või meresoola
  • 1 1/2 tl söögisoodat
  • 40 g šokolaadilaaste kaunistamiseks, valikuline

Valmistamine:

  1. Eelkuumuta ahi kuumuseni 180˚C.
  2. Lisa õunakaste, või, munad, vanilliekstrakt, suhkur, kakao ja suvikõrvits FourSide või WildSide+ kannu. Aseta kaas kannule ning vali menüüst „Batter.“
  3. Lisa jahu, sool ja küpsetuspulber kannu. Aseta kannule kaas ning vali menüüst „Pulse“ 4-6 korda või kuni kõik koostisosad on segunenud.
  4. Vala taigen õlitatud 30×20 cm suurusesse ahjuvormi ning küpseta 25-30 min.
  5. Võta kook ahjust ning riputa peale šokolaadilaaste.