Täistera naan-leib

Vaja läheb:

  • 80 ml sooja piima
  • 2 1/4 tl kuivpärmi
  • 1/2 spl suhkrut
  • 180 ml maitsestamata jogurtit
  • 2 spl rapsiõli
  • 1 1/2 tl kosher soola
  • 1/4 tl küpsetuspulbrit
  • 210 g täisterajahu

Valmistamine:

  1. Lisa piim, pärm ja suhkur kannu, aseta kaas kannule ning vajuta „Pulse“ 2 korda. Lase pärmil kerkida 5-10 minutit
  2. Sega eraldi kausis jahud. Lisa 1/3 jahust, jogurt, õli, sool ja küpsetuspulber kannu, aseta kaas kannule ning vajuta „Pulse“  2-3 korda.
  3. Lisa järgmine 1/3 jahu kogusest, aseta kaas kannule ning vajuta „Pulse“ 3-5 korda.
  4. Lisa viimane kolmandik jahust, aseta kaas kannule ning vajuta „Pulse“ 6-8 korda või kuni kogu jahu on segunenud ja moodustab taigna.
  5. Lase taignal kerkida kuni see saavutab topeltmahu.
  6. Kuumuta ahjuplaat.
  7. Eemalda taigen kannust ning jaga 8-ks sidruni suuruseks palliks. Rulli kõik taignapallid 0,5 cm paksusteks ovaalideks.
  8. Pritsi ühte taigna poolt veega ning aseta see õrnalt poolkuumutatud ahjuplaadile.
  9. Küpseta mõned minutid, kuni tainas hakkab kerkima pruunistuma alt poolt. Keera naanid ümber ning lase küpseda, kuni muutuvad kuldpruuniks.