Ubadega vegeburger

Vaja läheb:

  • 1 tl oliiviõli
  • 80 g pestud ja jämedalt hakitud seeni
  • 75 g maisiteri
  • 25 g jämedalt hakitud sibulat
  • 240 ml kergelt kokkusurutud spinatit
  • 1/2 tl küüslaugupulbrit
  • 1/4 tl kosher soola
  • 1/4 tl jahvatatud musta pipart
  • 1/16 tl jahvatatud cayenne’i pipart
  • 2 spl kaerahelbeid
  • 1/2 spl linaseemneid
  • 1 spl vett
  • 80 ml keedetud pruuni riisi
  • 60 ml jämedalt hakitud magusat paprikat
  • 1/16 tl hikkori või mesquite täisnaturaalset vedelat suitsutusainet, valikuline
  • 180 ml loputatud musti või tähnilisi konservube
  • 1/8 tl paprikapulbrit

Valmistamine:

    1. Pruunista köögiviljad õlis ning maitseainetes kuni need muutuvad pehmeks, seejärel tõsta kõrvale.
    2. Lisa kaerahelbed ja linaseemned Twister kannu ning aseta Twister kaas kannule.  Hoia käega Twister kaant kinni ning sega madalal kiirusel 10-12 sekundit, keerates Twister kaant vastupäeva segamise ajal.
    3. Lisa vesi, oad ja riis kannu ning aseta Twister kaas kannule. Hoia käega Twister kaant kinni ning vali menüüst „Pulse“ 6-8 korda, samal ajal keerates Twister kaant vastupäeva.
    4. Lisa pruunistatud köögiviljad Twister kannu, aseta kaas kannule ning vali menüüst „Pulse“ 6-10 korda, kuni saavutad soovitud konsistentsi. (Pea meeles keerata Twister kaant vastupäeva segamise ajal.)
    5. Vormi saadud segust kotlet. Kuumuta õlitatud pann ning prae mõlemalt poolt, kuni küps.
    6. Serveeri oma lemmikute burgeri lisanditega.