Kodune müsli

Vaja läheb:
- 420 g kaerahelbeid
 - 70 g kooreta päevalilleseemneid
 - 50 g magustamata riivitud kookost
 - 70 g linaseemneid
 - 60 g Kreeka pähkleid
 - 2 spl rapsiõli
 - 120 ml mett
 - 1/8 tl kosher soola
 - 1/2 tl vanilliekstrakti
 - 75 g rosinaid
 - 75 g kuivatatud jõhvikaid
 
Valmistamine:
- Eelsoojenda ahi kuumuseni 180˚C.
 - Jaota kaerahelbed, päevalilleseemned ja kookoshelbed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahjus 10 minutit, vahepeal korra segades.
 - Lisa linaseemned kannu ning aseta peale kaas. Sega madalal kiirusel 50 sekundit. Aseta jahvatatud linaseemned kõrvale segamiskaussi.
 - Lisa kreeka pähklid kannu ning aseta peale kaas. Vali menüüst „Pulse“ 3-5 korda. Kalla hakitud kreeka pähklid linaseemnetega kaussi.
 - Lisa õli, mesi, sool ja vanilliekstrakt kannu ning aseta kaas kannule. Vali menüüst „Pulse“ 4-6 korda kuni segunemiseni.
 - Võta röstitud segu ahjust ning sega hulka jahvatatud linaseemned, kreeka pähklid, rosinad ja kuivatatud jõhvikad.
 - Vala segule peale meeglasuur ning sega korralikult läbi.
 - Aseta plaat uuesti ahju ning lase küpseda 8-12 minutit. Eemalda müsli ahjust, jahuta ning säilita õhukindlalt.